rybka na kaši
Autor lojzík << >>
Vybavení: Kopu za NIKON a křižníky Zobrazeno 1888 Přidáno 2008-10-16 13:14:11 Komentáře: potěší Body: nechci
Poznámky: Hlavně aby si měl(a) doma bílý,jináč to nemá cenu. To je pak vaření naprd.
Ulof tuňáka a cosi tygřích krevet v Tichym oceánu….
Aha,tak jinak ..kup si za draho steaky z tuňáka a tygří krevety
Brambory,mlíko,máslo,smetanu a trochu woleje snad doma najdeš a
pokud nezbylo víno wod posledně,nebo si ho už vychrupnul(a),tak halt musíš načít další. :-))
Možná už to bude horší se salátem ruccola.Pokud si nebudete jisti jak vypadá ,tak je to taková roztřepanina co má lístky skoro jako pampeliška.Ale chutná přeci jen jináč.
Nejdřív bych se pustil do kaše a v mezičase na womajdu a rybu.
Osolený brambory uvař do měkka ,zceď,přidej horké mléko ať vydrží teplá,cmrndni pro zjemnění trochu smetany a ždibec másla.Pěkně vymíchej do hedvábna a do hotové kaše hoď nasekaný umytý lístky ruccoly. Z kaše vysochej ňákej bochánek ,na kterej posadíš přeřízlou rybu.(teda nožem přeřízlou rybu,totiž vaříme a není to tu žádná úchylárna) .
Než se teda brambory uvařej ,tak se můžeš pustit do ryby. Prostě ji wosolenou a jemně wopepřenou zprudka opeč po obou stranách a pak pod grilem nebo na pánvi chvilku pomalu dopékej. Kolik minut? No prostě přesně tolik,aby byl na řezu krásně růžovej. Nemyslim tim nedopečenou rybu,ale když se tuňák peče dlouho je pak suchej a nedá se to žrát.
V kastrůlku pak na kousku másla uděláš světlou jíšku,kterou zaliješ tim vínem co zbylo v lahvi. Načali jsme novou,že jo? A zbylo tam snad eště něco ,ne? :-) Provař to,přeceď nebo rozmixuj hoď tam část nasekanejch osolenejch krevet,ještě povař a na zjemnění přilej smetanu a ještě chvilku provař na správnou konzistenci.
Na každou porci si wodlož tak tři krevety v celku,který wopeč na pánvi nebo grilu a všechno hezky sestav na talíř. Nazdob to podle své fantazie,malým cherry rajčetem ,nebo citronem a hotoFson.
Hele a zapíjel bych to zas tim stejnym bílým vínem,tak dobrou chuť.
Porce tak pro Cetlyka no.
Tayet newim co si tam wopeče-možná si rybu dá.
Anamor už na vegetariánství sere,tak to je Fpoho.
Cygnusovi to dáme dvakrát a na zakousnutí chleba z druhýho dne.
Od: cetlyk Moc toho nezbylo...
Komentáře: 16.10.2008 13:27 cetlyk Dlužno dodat, že použité nádobí, graduje požitek :) 16.10.2008 13:29 lojzík :-))))
No jo,i todle by stačilo pro ilustraci. :)))) 16.10.2008 13:31 cetlyk No jistěééé :) 16.10.2008 13:45 lojzík Ale to by moch bejt zrovna tak wobalowanej kapr se salátem. Taková univerzální fotečka halt :-)) 16.10.2008 14:09 psisko Nemají psi nic proti tomu. jsou tam samé dobré komponenty chi. asi by to šlo .Ovšem, pokud by psa někdo pozval zadara .Jelikož začínám cygnusovatět ,a prohlašuji, že jsem druhá socka na webu chi :)po Cygnusovi samo haf. 16.10.2008 14:17 lojzík nenene Cygnuse bych za socku niGdy neoznačil ani bych si to nedovolil,ale jídla je mu dycky málo a chleba přikusuje kefšemu :-)))) 16.10.2008 14:24 psisko haff cygnus to o sobě prohlašuje veřejně .Jinak by si to ani pes netroufl .Ukloval by psa chi :) 16.10.2008 14:56 cetlyk Univerzální, to je jasný, protožr lepší kresbu z toho mojeho starýho foťáku nedostanu, ale kdyby to byl kapr, tak by snad alespoň šupinka zbyla :) 16.10.2008 15:06 lojzík A sme u toho,co z toho canonu vyleze no.:)) univerzální fotka jak pro žrádlo tak pro přírodu. 16.10.2008 15:31 cetlyk No wod Canonu nic moc čekat nemůžeš... To je fakt :) 16.10.2008 18:28 Solitary chudák fish... takhle s ním zacházet! :-DDDD 16.10.2008 18:33 lojzík Sol: :-)))))
Možná ho víc prolejt vínem :-) 16.10.2008 18:37 houmr sem si príma počet:))))
jinak to vypadá dost ..ale dost dobře;) 16.10.2008 19:06 DD hele nic ve zlým, ale už žádnou další fotku s jídlem... kdo to pak má snášet, všichni mi tu okolo slintaj a místo abych si tu v klidu lebedila musím do kuchyně.... :-) hezký to máš 16.10.2008 21:01 Solitary lojzíku červeným, ta kštice nevyniká, ale naši rybku nejíst... co bychom si bez jeho pomoci počali? ;) 16.10.2008 21:04 Solitary a eště se woptám: jakou smetanu? je to našlehaný, nasládlý nebo nakysaný??? :-D 16.10.2008 21:06 lojzík sol: máš pravdu. Změníme recept a sežerem toho druhýho :-) 16.10.2008 21:16 Solitary souhlasím, ale polejem ho aspoň tím vínem co nestačí vypítju? :))))) 16.10.2008 21:19 bobobrod Na pohled to je nádhera, ale jak mám potom normálně večeřet???
( menu: chleba + niva + špek ) 16.10.2008 21:21 lojzík bobo: dobrá volba.špek,cibule,plesnivej sejra je parádička 16.10.2008 21:34 houmr co když mám jen bez nivy a špeku?..asi nic moooc...;) 16.10.2008 21:43 kaplan Teď jsem měl veeeeelikou prodlevu mezi otevřením fotky a komentářem! V mezičase jsem se totiž skoro udusil smíííííííííííííííííííííííchy! Vy mi dáááváááte!!! :-)))))))))))))))))))))))
A ta rybí kostra mě ouplně dorazila!!! :-))) 16.10.2008 22:13 lojzík Houmr: chleba s cibulí? ..no,...hele nekeceeeej.:) 16.10.2008 22:17 houmr .....kdo mluvil o cibuli? 16.10.2008 22:20 lojzík No já psal ...chleba ,špek,cibule ,plesnivej sejra...
Hele samotnej chleba ?To di do woleprdele. 16.10.2008 22:48 houmr :))) 17.10.2008 00:36 htth Houmr: Clovece, delat se cely leto s kuchyni a pak bastit chleba, to je fakt pech ;-))
Foto vonave, recept nedocenim, ale ukazu ho Rence ;-) 17.10.2008 10:26 itomasek :)))))))))) 17.10.2008 19:32 Solitary všim sis, lojzíku, že v náhledu to vypadá jako človíček se zrzavým kohoutem na hlavě, v zelenavých tranclích, kterej utíká doleva dolů? a ty krevety spodní jsou jako kecky :))) 17.10.2008 23:24 lojzík Sol: Ty máš neskutečnou představivost :-))) 18.10.2008 00:37 anemone fotka príma, recept taky, diskuse fajná a z cetlykovy kostřičky jsem si zaprskala monitor :) 18.10.2008 04:42 jape bych snědl rajča a byl bych plnej :-) tradičně kvalitní jídlo-snímek ;-) 18.10.2008 11:24 lojzík jape: na rajče se vybodni a dej si krevetu :-) Chcete snímek komentovat? Přihlaste se |
|