Prosím o radu ...
Poznámky:
Ámisku“-takový to malý asi na lžičku,co dostanete v lepších restauracích zadarmo , většinou připraveno z nějakých zbytků,to jsem vynechal.
Začínáme tedy studeným předkrmem. A co že to vlastně nabízím? Jak se to připravuje?
Tož vem si 4 pěkně vypasené garnely,zakápni je citrónovou štávou,osol,pokapej olivovovým olejem a nech je válet někde v lednici.
Garnely se kladou na variaci salátů (snad je to z fotky poznat). Saláty Lollo rosso,Lollo biondo,Frise,Rukolu a dubový salát důkladně vyper. Automatická pračka ,zde ovšem vhodná není. Listy inteligentně natrhej a promíchej s dresinkem. Normálně rukama a ne vařečkou jako Vladko v televizi.
Teď ten dresink. Je jednoduchém… ,ocet balsamico,olivový olej,sůl ,bílej pepř a med pořádně vyšlehej. (Nebo si na míchání někoho zjednej a zatím si dej espresso-co z toho,že se kafe dává až na konec,ne? )
Směs salátů dej na střed talíře a polož na ně krevety. A je to.
Správně,to by bylo moc jednoduchý.
Za prvé krevety se ještě pořád válej v lednici a za druhý sou syrový.
Takže krevety (mimochodem psal sem někde že sou mrtvý??),zprudka opeč na oleji a zaflambuj.Výraz „flambování“ jste jistě někde slyšeli,není to nic jiného než zapálené jídlo pomocí alkoholu,nikoli benzinu jak by se někdo mohl milně domnívat.
Pánvičku s opečenýma krevetama trochu nakloníš nad ohněm a poleješ chlastem.Zdá se to bejt sranda ,ale zkuste si představit situaci. Hořící pánev v jedné ruce,v druhé hasičák,povykující manželka :“Přestaň blbnout,nebo podpálíš byt!!“ a to všechno by ste ještě chtěli fotit.?!
Ale vážně,ta chuť opravdu stojí za to.
Ozdoba je z parmazánu-jojo ze sypkého parmazánu,ta se použije i zejtra tak pro případné zájemce recept písnu do PMky .
K předkrmu si dejte určitě dobré, chladné bílé. To pijte furt, jak u přípravy tak potom k jídlu a nezapomeňte na skleničku pro toho,kdo vám míchal ten dresink.
No a dál je to jako ze všim,uvař to s láskou a citem-pochutnáte si.
Vodflákni to a ostatní Ti to hoděj na palici.
Já osobně, tímto děkuji Radkovi,moc sem si pochutnal
Vám přeju dobrou chuť,hezkej den a mějte se rádi.
Pokrm připravil: Radek Kašpárek
Sežral ,povyprávěl a pokusil se vyfotit: Lojza Prášil
PS. Druhá varianta je tlačenka s cibulí,octem a chléb šumava. Ta nemá chybu. ))