Prosím o radu ...
Poznámky:
Dojedeno? Ok,nejvyšší čas podávat polévku.
Polovina lidí miluje rajský a druhá je nesnáší.Já je teda rád. Rajské polévky uznávám tři.
Za prvé tu od maminky,za druhé vývar asi z tuny rajčat a ta třetí,to je „krém“.
Tak tedy do toho. Mrkev ,řapíkatý celer a šalotku pěkně orestuj na oleji. Nejdřív tedy nakrájej,jenom pitomec by restoval celou cibuli a mrkev. Přidej rajskej protlak,nasekaný rajčata ,zalej vývarem a nechej provařit.Osol a na závěr přidej máslo ,smetanu . Pořádně rozmixuj. Nalij do talíře a vraž do toho parmesánovou trubičku naplněnou bazalkovým creame fresh.
Náplň je velmi jednoduchá. Creame fresh není nic jiného,než kvalitní zakysaná smetana,kterou můžeš koupit hotovou. Jenom do ní lehce vmíchej nasekanou,čerstvou bazalku.
Včera jsem slíbil postup na parmezánovou trubičku. Sypkej parmezán a trubička?
No ,nastrouhej si eidam a smíchej ho s parmezánem 1:2, asi. Nasyp na pečící papír ,šoupni to na chvilku do trouby. Za tepla tomu dej nějakou formu,třeba to stoč přes nějakou vařečku a je to. Trubičku naplň krémem,vraž ji do talíře s polívkou a je to. Polívka je jemná,hustá ,výrazné chuti po tomatech a smetaně.
Klidně k ní dopijte to bílé víno od včera a načněte si další lahev. Tu totiž budeme nadále popíjet jěště u teplého předkrmu.
Radek Kašpárek se vždycky trefí do mé chuti a né jinak tomu bylo i nyní.
I vám přeji dobrou chuť.
Polévku rychtoval : Radek K.
Břicho si potěšil,povyprávěl a o foto se pokusil : Lojza P.
PS: Vývar z celé slepice a domácí nudle,to je taky pohádka.