v chatu 
 
Vše nejlepší Jetysovi
7.5 00:10 cetlyk

Vše nejlepší Cetlykovi
7.5 08:19 jetys

Pojďte na chat - Noční téma
17.2 10:59 jetys

Pojďte na chat - Noční téma
10.2 20:21 jetys

Pojďte na chat - Noční téma
27.1 12:45 jetys

Pojďte na chat - Noční téma
20.1 16:10 jetys

Pojďte na chat - Noční téma
13.1 12:06 jetys

Jetýsek se zkusí znovu vrátit
13.1 12:06 jetys

Dnes chajda neni
21.10 17:49 jetys

Pojďte na chat - Noční téma
7.10 15:20 jetys

Variace jakobských mušlí s karotkovým pyré

Autor
lojzík 
<<  >>

Vybavení:
Zobrazeno
2056
Přidáno
2006-05-21 02:18:57
Komentáře:
potěší
Body:
požaduji

Prosím o radu ...

 
Poznámky:
Čtyři krevety,to bylo párkrát do huby,pár lžic polívky,práce jako na kostele a za 5minut je to slupnutý. Na co ještě čekat?Jedem ,jedem dávej na stůl prďolo.!
Prosím, Váš teplý předkrm vašnosti. ))

Jakobské mušle-žádná láce,ale pro mlsnej jazýček je to učiněné pohlazení.
U mě to vyvolává příjemné pocity jak v žaludku ,tak i na duši.

Krevety a polívka byly brnkačka. Jakoby už vyžadují fakt praxi.
Hele, von Radek Kašpárek taky neudrží 300mm tele při 1/80s aniž by to neměl rozmazaný,tak proč nezkusit Jakobky ,ne??

Mušle zabal do bavorského špeku a okořeň červeným pepřem. NESOL!!!!
Příprava válečku z jakobských mušlí:
4 ks mušlí vrstvi s orestovaným špenátem a stejnými kousky fois – gras (kachní játra, tučný, drahý jako prase, ale excelentní chuti)…stejné kousky mušlí a jater docílíš vypíchnutím přes jedno kolečko…
Poté zabal do fillo těsta a peč při 220°C cca 5 minut.Játra musej bejt uprostřed růžový,na to bacha!

Karotkové pyré,to není nic jiného, než propasírovaná mrkev ,předem uvařená v bílém víně,se solí,máslem a citrónovou šťávou.Když už sem u toho vína, dopij
tu lahvičku,šup šup,protože k hlavnímu se hodí červený.
Na ozdobu dej chřest a šalotku uvařené v bílém víně s troškou cukru a bobkovém list.
Cukru fakt jen ždibec,sladkýho si ještě užiješ . Takový ty hnědý čárky na talíři ,to je balsamico demi –glazé. Když je dobře udělané,tak má fakt výraznou chuť a stačí přesně jenom taková troška.
To se totiž orestuje mrkev s celerem,zastříkne se acetobalsamico (tmavý balsamový ocet),trochu červenýho vína a medu. Nakonec se přidá telecí glazé.No a to je právě vono.To se totiž vaří asi dva dny.To je nejlepší domluvit se s Radkem a von mi trochu odleje. )

Inu, pochutnal sem si,jak jinak. Nic špatného bych nedoporučil.
Tak teda i vám dobrou chuť.

Tu práci si s tím dal: Radek Kašpárek
Vyčůraně snědl,popsal a pokusil se o foto : Lojza Prášil


PS: No a kdo nemá rád skoro syrová játra a mušle …ten si může dát jako teplej předkrm ,třeba šunku od kosti s čerstvým křenem. Chybu určitě neudělá. ))
 
Jak to vidí jiní:
 
Komentáře:
21.05.2006 14:18 cygnus 
Měl bych se podívat, zda mám na ráno nějaký chleba ......
21.05.2006 17:00 lojzík 
Cygnusi :-))))
Chcete snímek komentovat? Přihlaste se
TOPlist