Prosím o radu ...
Poznámky:
Čtyři krevety,to bylo párkrát do huby,pár lžic polívky,práce jako na kostele a za 5minut je to slupnutý. Na co ještě čekat?Jedem ,jedem dávej na stůl prďolo.!
Prosím, Váš teplý předkrm vašnosti. ))
Jakobské mušle-žádná láce,ale pro mlsnej jazýček je to učiněné pohlazení.
U mě to vyvolává příjemné pocity jak v žaludku ,tak i na duši.
Krevety a polívka byly brnkačka. Jakoby už vyžadují fakt praxi.
Hele, von Radek Kašpárek taky neudrží 300mm tele při 1/80s aniž by to neměl rozmazaný,tak proč nezkusit Jakobky ,ne??
Mušle zabal do bavorského špeku a okořeň červeným pepřem. NESOL!!!!
Příprava válečku z jakobských mušlí:
4 ks mušlí vrstvi s orestovaným špenátem a stejnými kousky fois – gras (kachní játra, tučný, drahý jako prase, ale excelentní chuti)…stejné kousky mušlí a jater docílíš vypíchnutím přes jedno kolečko…
Poté zabal do fillo těsta a peč při 220°C cca 5 minut.Játra musej bejt uprostřed růžový,na to bacha!
Karotkové pyré,to není nic jiného, než propasírovaná mrkev ,předem uvařená v bílém víně,se solí,máslem a citrónovou šťávou.Když už sem u toho vína, dopij
tu lahvičku,šup šup,protože k hlavnímu se hodí červený.
Na ozdobu dej chřest a šalotku uvařené v bílém víně s troškou cukru a bobkovém list.
Cukru fakt jen ždibec,sladkýho si ještě užiješ . Takový ty hnědý čárky na talíři ,to je balsamico demi –glazé. Když je dobře udělané,tak má fakt výraznou chuť a stačí přesně jenom taková troška.
To se totiž orestuje mrkev s celerem,zastříkne se acetobalsamico (tmavý balsamový ocet),trochu červenýho vína a medu. Nakonec se přidá telecí glazé.No a to je právě vono.To se totiž vaří asi dva dny.To je nejlepší domluvit se s Radkem a von mi trochu odleje. )
Inu, pochutnal sem si,jak jinak. Nic špatného bych nedoporučil.
Tak teda i vám dobrou chuť.
Tu práci si s tím dal: Radek Kašpárek
Vyčůraně snědl,popsal a pokusil se o foto : Lojza Prášil
PS: No a kdo nemá rád skoro syrová játra a mušle …ten si může dát jako teplej předkrm ,třeba šunku od kosti s čerstvým křenem. Chybu určitě neudělá. ))