v chatu 

Vše nejlepší Jetysovi
7.5 00:10 cetlyk

Vše nejlepší Cetlykovi
7.5 08:19 jetys

Pojďte na chat - Noční téma
17.2 10:59 jetys

10.2 20:21 jetys

27.1 12:45 jetys

20.1 16:10 jetys

13.1 12:06 jetys

Jetýsek se zkusí znovu vrátit
13.1 12:06 jetys

Dnes chajda neni
21.10 17:49 jetys

7.10 15:20 jetys

pro přidání příspěvku se, prosíme, přihlaste

zpět k obsahu

11.8.2007 15:18houmr 
zahoďte zrcadlovky..:)
http://technet.idnes.cz/fotografovo-nebe-rozliseni-ctyri-tisice-megapixelu-fyu-/tec_foto.asp?c=A070808_111215_tec_foto_pka
19.8.2007 13:19
kradaři a spol.
Už si pomalu začnu dělat sbírku, kdo všechno si co nakradl. Díky počitadlu návštěvníků jsem již našel pár zlodějíčků, zde jsou jedni z nich. http://www.zlatejablko.cz...
Když jsem velkému investorovi napsal, že krást se nemá a půjde po něm právník, tak mi blahosklonně odpověděl, že mi děkuje za zájem o jejich stránky a ať dokáži, že jsou fotky moje.
Ještě před rokem by mne nenapadlo, že se budu živit "per advokates". Dobře jim tak, hajzlíkům, kdyby se alespoň snažili zaretušovat podpisy.
No a ty druhé toleruji, jelikož mne uvedli v odkazech.

19.8.2007 15:59
a spol
No vidíš když jsem o tom že se to děje psal, tak si každý myslel že jsem cvok chi .
Začnu i u svojich mizerných snímků, používat kodování v některých už je.
19.8.2007 16:45
Kradaři
Jen do nich ;))
19.8.2007 17:25
kradaři
Je to hnus - když už jsme u toho dokázat, že je člověk majitelem fotografie v případě že fotí do RAWu neni asi až takový problém, nicméně jak nejlépe zabezpečit foto ? Vaše zkušenosti případně postup jak to udělat - podělí se někdo o zkušenosti ?

19.8.2007 17:51
kradaři
se v tom nevyznám, moje fotky za kradení nestojej, ale neexistuje něco jako digitální podpis? Když někdo opravdu umí, možná by mu to za to stálo...
19.8.2007 18:09
sol
Nejde o to co si myslíš ty haf.Nevíš nikdy komu se co hodí a potom využije tvojí práci k výdělečné činnosti haf no.V tomto státě, je to jak-si zvykem krást .Spousta "človíčků" považuje za hrdinský čin okrást zaměstnavatele,krást programy,dle hesla kdo nekrade okrádá rodinu .Je to dobytek ale soudruzi si jej vychovali k obrazu svému.Moc se s tím dělat nedá, no ztížit jim to je dobrá myšlenka .haff
19.8.2007 18:26
sol
Je to tak jak píše psisko. Nejde o to jestli ten nebo onen dělá lepší fotky. jde o to, že někdo se vůbec neostýchá sebrat někde vystavenou fotku, která se mu zrovna hodí. Pochybuju o tom, že ten kdo krade jen pro to aby fotku někde vystavil na svém webu nebo ve své diplomce a pod. má vůbec tušení jestli je fotka podle nějakých pravidel kompozice, jestli má kvalitní tohle nebo tamto. prostě se mu zrovna hodí, líbí se mu a navíc ho to nic nestojí. Tudíž jde o to co možná nejvíce znepříjemnit dotyčným to aby měli zlodějinu tak snadnou.
19.8.2007 19:06
shadow
s krádeží pro web si asi moc nepomůžeš...je to složitý, jedině přes fotky dávat velkej vodoznak...jelikože pokud jsou fotky v dostatečném rozlišení (a pro web stačí málo) a i když třeba nejdou stáhnout, existuje tlačítko Print Screen, kterým jde pro web celkem spolehlivě ukradnout téměř cokoliv...
19.8.2007 19:15
kradaři
pokud není možná obrana proti krádeži, vidím jediné řešení:nezveřejňovat. Ale co pak????? Přišli bychom o spoustu krásnejch galerií, ze kterých se učíme... Tož babo raď :-(
19.8.2007 22:21
kradari
Tak, toto asi dlouho nebude muj problem :-). V kazdym pripade ti Cyg drzim palce, jestli se teda do nich pustis. Nejak mam sajrajtu co si myslej, ze jsou velky bouraci a kazdyho vosiznou uz dost. Kez by se ti to povedlo, prospelo by jim dostat po hube :-)
20.8.2007 13:27
zloději
Fotky lze podepsat, samozřejmě. Mimo to ale, že takový podpis ruší (už jsem si ale vyrobil logo, takže na weby budu sázet v rohu označkované snímky), zloději jsou drsoni - oni totiž ukradnou obraz i s podpisem. Popř. podpis přeplácnou vlastní značkou - to by muselo být čmárání přes celou fotografii.

A logo? Použil jsem starou nebožku Drahošem vytvořenou labuť. Bez Drahošova dovolení, takže jsem ji vlastně čmajznul též.

Nejde o to, za každou cenu trestat, popř. dělat negativní reklamu kradaři. Autorově ješitnosti (pokud nejde o komerční věc) stačí, když je uveden odkaz. Komerční aktivity jsou ale o něčem jiném..... tam se nehodnotí hodnota fotek (Sol., htth a spol.), ale dokumentační význam. Já na www.zlin.estranky.cz nemám "umělecky výživné" kousky, navíc ukradeny většinou jsou fotky neestetické - stará sídliště, fotky čtvrtí ze střech a pod.

I Standa Cetl by mohl vykládat, podkud si matně vzpomínám, jeho kradařka byla natolik naivní, že se mu s loupeží dokonce pochlubila.
No a myšlenka se dá též ukrást, exif falšovat ... a dokaž, že zloděj nefotil to samé za stejných podmínek.
-----------
V pátek následoval navíc doubleútok na kradaře z kolegových www.staryzlin.cz, možná vyměkli.
20.8.2007 14:27
I ty jeden...
... som rád, že ikonka Ti poslúži a dúfam že i pomôže ;-)
20.8.2007 15:16
Drahošovi
Díky, v tento ohlas jsem skromně doufal. Mám i nápisy vytvořené i Illustratoru, ale to jaksi není ono. Labuť je zkrátka nejlepší.
20.8.2007 16:12
zlodějna
Ahoj,už jsem nad tim taky uvažoval,jak fotky zabezpečit,ale neni to tak jednoduchý.Dokonce vím i o případu kdy autor našel své fotky u nakýho japonce na webu,takže bůh ví kde všude se naše fotky potulujou :o(
Držim palce,ahoj Cipís
20.8.2007 20:15
Zloději
Je to svinstvo, řezat ruce... Nebo to není loupež?

Mocný vodoznak!!! Nehledě na to, že to fotku degraduje. Pokud si ji někdo bude chtít mermomocí prohlédnout, ať si napíše. Pokud ji bude někdo chtít, ať si ji zaplatí, nebo alespoň slušně požádá (dle určení). Jsou to prasata o tom není debat. osobně si myslím, že právě ty petře bys neměl velký problém dokázat, že jsou snímky tvé originály.

TOPlist