pro přidání příspěvku se, prosíme, přihlaste
zpět k obsahu
28.10.2007 22:06jirka toto je jen opravdu povzedech...(a trochu matematiky), tak jen pro zamyšlení.
-dal jsem sérii foteček a když jsem juknul po pár hodinách,tak jsem trošku počítal-5 komentů/21 shlédnutí(na to že tady píšu málo,je to OK), všechny komenty se tvářej, že viděli všechno, a přesto počet shlédnutí u jednotlivejch je 4x ,jedna fotka 9x a jedna 1x... to jsem z toho jelen. prostě všichni komentující se nekoukli(no,jejich věc),17 lidí to vzdalo po nahlednutí na hlavní foto, a z těch sedmnácti se na plnou velikost hlavní fotky kouklo 12(jde sledovat přes počítadlo "toplistu")-takže si mažem med kolem huby?
klidně písněte,proč se nelíbí,klidně písněte proč vás nechalo lhostejnými, jinak si sem budem dávat za chvilku cwaky z mobilu a budem si myslet jak jsme skvělý,všichni.
29.10.2007 06:18jarkaj já taky moc nekomentuju, občas sem přilítnu, dám fotku...a kouknu se kolem sebe co mě zaujalo a zase letím fuč :-(((((
a stále tvrdím jak se polepším...dneska je uspěchaná doba a lidi nemaj čásek na nic ;))))
29.10.2007 07:12rs rozený statistik :-)) by mě fakt nenapadlo se v tom někdy tak pitvat :-) Myslím, že nikdy nikoho nemůžeš k ničemu nutit, navíc pokud jde o tak pocitovou věc jako je fotografie. Tak jako z různých pocitů a důvodů vzniká, podobně se i přijímá. Jeden den mám chuť prohlížet nahé baby, druhý den se chci zamýšlet nad fotkami s citovým nábojem, třetí den mám úplné okno na vše a zkouknu všechno bez hodnocení....atd. Protože tak činím, tak pak také stejně přijímám. A i to, že se někdo kouk a nenapsal může být pro mě zpětnou vazbou.
29.10.2007 10:11Drahoš komentár ako je vyjadrenie názoru na fotografiu má podľa mňa má tri významy:
- komentárom sa komentujúci učí pozerať na cudziu fotografiu a rozmýšľať nad ňou čo mu v budúcnosti môže pomôcť pri jeho fotografiách;
- komentár upozorní autora fotografie na chyby, ktorých sa dopustil a môže mu naznačiť (ak komentujúci hľadá aj riešenia) ako to nabudúce urobiť lepšie, alebo pochváli autora za dobre odvedenú prácu po stránke vyvolaných emócií alebo po stránke technickej;
- tretí význam je pre ostatných, ktorí nekomentujú (možno nestíhajú, možno sa necítia dostatočne zdatní ma komentovanie) - aj čítanie komentárov a konfrontácia s fotografiou je jedna z ciest ako sa niečo naučiť...
Človeka to poteší keď má veľa náhľadov a samozrejme i veľa komentárov (vidí že o fotku je záujem) no je to dobrovoľné a všetci vieme že na každom serveri sa komentovanie z času na čas rieši. Toľko môj pohľad na komentáre i keď sa mi zdá, že naznačuješ niečo iné - akúsi povrchnosť, komentovanie bez prezretia fotky :-((
Súhlas s rs a záverom snáď jedna vec - neberme fotenie (a seba) príliš vážne, veď je to náš koníček ;-)
Prajem pekný deň.
29.10.2007 13:18itomasek Nedá mi to zareagovat. Myslím, že tady brečíš na špatném hrobě.
Měl bys spíše a většina brečet na vlastním hrobě(nad vlastními komentáři).
Jinak tohle se tu probíralo už i na chatě, jenže to probírají jedni a ti samí.
Já fotím sobě pro radost a už fotky moc nikam nestrkám.
Takže by se měl každý zamyslet sám nad sebou.
29.10.2007 15:13jirka jaj- nemělo to bejt o dávání či nedávání komentů. vím,že si jich moc nezasloužím,když málo píšu,ale na to si nestěžuju. prazačátek vlákna byl o tom, někdo někde někomu napíše máš takový nebo makový fotky a ani se na ně nekoukne. a myslím,že se to nestalo jen mě. no a projevilo se to ve chvíli,kdy bylo víc komentů,než náhledů u příloh (ty komenty se tvářili jako by viděli všechno)
tak a konec,nechtěl jsem pitvu,spíš povzdech,no.
kdybysme se neviděli-přeju vám pěkný Jánky,kdo jedete
29.10.2007 17:10509 Z vlastnej skusenosti viem, ze su dva druhy sajtov o fotografii.. Alebo ich pomerna zastupenost...
1. je ten kamaradickovsky, kde z nejakeho mne neznameho dovodu lezie kazdemu do zadku a je schopny pisat ody na neskutocny cvak delozovaneho slimaka...
2. je ten kde sa vsetci snazia vsetkych nasrat... jednako nezmyselne ako v tom predchadzajucom pripade.
..no a potom ta spominana kombnacia tychto dvoch...
Oba druhy ti ale daju tak figu borovu z tohoto hladiska.. Budes musiet pochopit a zmierit sa s faktom, ze ak sa chces nieco relevantne dozvediet a naucit, na webe to jednoducho nenajdes.. Jedna vec tych co by mali co povedat je i tak malo a ak aj su, nemaju cas a casto ani chut znasat nasledne zachvaty posramotenych eg.. za druhe.. no kamarat.... nic neni zadarmo... Roky studii a zbierania skusenosti ti v tej skutocne relevantnej forme nikto neda... Sem tam unikne nejake to info.. ktore ale v zapati niekto, kto to nepochopil, siri este skreslenejsie dalej.. Kasli na web, kasli na kritiku.. Fot si co ta bavi a ako vies...
29.10.2007 18:35jirka pěkně jsi napsal... dík,nelze než souhlasit.
29.10.2007 18:51509 no nedakuj...! ;)) ja s potesenim kohokolvek naseriem....
..najma ak vidim ako sa tvari dolezito, to si to viem vychutnat! ;)))
29.10.2007 19:05rs za 3. jsou ještě servery, kde jsou uživatelé jen kamarádi a nemají vůbec žádný důvod si někam lézt, je jim spolu dobře a své fotky ukazují svým známým podobně jako doma své rodině, nic dalšího od toho nečekají (můj případ zde)
souhlasím s tím, že web ti k lepší fotce nepomůže, bohužel jen ta léta práce na sobě samém, nůž v kapse se mi otevírá, když čtu, že nějakej fotoserver je rádce fotografa a že především veřejná galerie je tím nástrojem! Nejdůležitějším nástrojem pro každého je podle mě sebereflexe, ta chybí i mnohým zkušeným fotografům (schválně neříkám dobrým)
29.10.2007 19:27Jan Povysil No clovek si nejlip uvedomi jak asi tak foti, kdyz si zkusi par soutezi:o). Galerie na webu je fajn, ale vetsina lidi prijima jen tu prijemnou nenegativni:o) kritiku...
rs: Web ti nepomuze, ale lidi na nem mozna jo:o). Kdybych nepotkal diky webu lidi z fotozoo(puvodne z DFM:o) tak nevim nevim, mozna by se ze me vyvinul druhej cornel:o).
29.10.2007 19:44509 Galeria na webe je v prvom rade povacsinou obchodny nastroj niekoho ineho.. Ostatne je iluzia len...
Ak by si si podal prihlasku napriklad do Opavy na akademiu, tak este i v dnesnej dobe ti to da po stranke fotografickej daleko viac..;))
29.10.2007 19:46cetlyk ... fotit :)
Tenhle server vznikl právě z toho důvodu, který popsal Radovan. Pro radost z fotografie najdete i v záhlaví :)
29.10.2007 19:46Jan Povysil Nooo ja si na ITF daval prihlasku drze loni:o). ALe je fakt, ze to byl jen takovej pokus kdyby naaaahodou:o). Aleš Kuneš mi rovnou řekl, že to jeste na prijeti nevidi:o)... Ale na druhou stranu je uzasny bavit se o foceni s nekym jako je on. A uz za tu zkusenost mi to stalo.
29.10.2007 19:48Jan Povysil Ja nevzdycham:o). Ja komentuju:o). A radost nahodou posledni mam veeelikou:o)))...
29.10.2007 19:51509 ..stale ti zostava mnoho moznosti ako fotografiu studovat nejako zmysluplnejsie.. I ked vacsinou s vyssimi nakladmi. Na druhej strane taknejako dynamickejsie a cielavedomejsie.
30.10.2007 01:25reglet Achich ouvej, táta dlouhej, máma krátka, děti jako pimprdlátka.
30.10.2007 09:33houmr ...a Jirka se nám vymazal...tomu trochu nerozumím...
|