pro přidání příspěvku se, prosíme, přihlaste
zpět k obsahu
12.6.2008 10:11509 Tak to tu nejak, v poslednej dobe sledujem a zaujal ma jeden fakt..
Je tu denne celkom pekna kopka novych fotografii a drviva vacsina z nich, ma len zopar nahladov a sem tam nejaky, vacsinou celkom nevecny koment.. Mam pocit, ze sem kazdy len pride, nasype to a dovi-dopo... zajtra pridem zas...
Na druhej strane, tu v stredu kdekto vykrikuje o nocnej teme, ale asi som nepozorny, lebo nejaky vysledok, som este nezaregistroval...
To Vas to vazne takto bavi????
Hovno ma do toho je, to uznavam... len akosik to nekoresponduje s tymi tvrdeniami, ktorymi sa tu uz ohanal, kdekto, ze ste tu taka rodinna komuna.. 12.6.2008 11:02shadow Víš Peter ono je to tak - viz 1.bod pravidel fotozoo.cz tudíž komentáře pod fotkami jsou takové jaké jsou, mnohdy daleko od věci spíše pro pošťouchnutí, k zasmání a tak. Na druhou stranu s Tebou ale musím souhlasit s tím, že i mně se zdá že je to poslední dobou tak nějak mrtvé jakoby bez zájmu. Osobně se třeba nočních témat také neúčastním, ale je fakt, že i zde se počet lidí, kteří pravidelně přispívali snížil. Pokud bude mít někdo návrhy jak to tu zase probudit, myslím, že by to bylo jedině dobře - hoďte do placu.
13.6.2008 01:50Marek Lukesle Jé, zvířátka, to je asi pořád dokola, že? Ale jo, jdeme debatit:-)...
Totiž on má každý zde jiné očekávání, což je ale přirozené. Osobně ani nepreferuji denně vkládat fotky a fotky a fotky... Natož teď, když vidím, že se tu vkládají a lidé, kteří vkládají tuny obrázků, nekomentí a nevím, co čekají, že nastane. A nemám pocit, že vkládají s pocitem, že tu jsme pro radost z fotografie(pozor - jde jen o můj pohled). A tak se tu v tom pak všici poctivci i nepostivci mícháme dohromady a ztrácíme se. A není to o poctivcích a nepoctivcích, zkrátka jen je tu už více členů, kteří očekávají jané, než "rodina", která tento web zakládala. Já sem osobně chodím nejraději z toho důvodu, že tu potkám přátele, které jsem poznal na srazu v Praze při focení kostela Salvátor. Takže příjdu, zajímavé obrázky okomentím, když to zvládnu, tak noční téma navštívím, pozdravím a nějaké řádky do chatu dodám... Někdy i snímek vyfotím...
Ale... já osobně preferuji živá setkání. Takže si cvakám pro sebe a když chci tu radost udělat zvířítkům více viditelně, vložím snímek.. A také tu celkově už moc není vidět ten hžavý rodinný základ (co se uživatelů týče).. Ale jestli to není tím, že se ztrácí v kvantitě, o které jsem se již zmiňoval... Koukám na Měsíční téma.. žádnej snímek. To nemá cenu ani komentovat tuhle situaci. A kdo dá návrh na obměnu? A když návrh na obměnu dá, bude se ji pak i sám tento navrhovatel účastnit? To je jak když na NT pět lidí navrhuje a hlasuje pro téma, ale prakticky nikdo pak nejde fotit... A patřim do tohoto i já, ano, ale čím to je? Tím, že komunikujeme skrz zářivou obrazovku a přecijenom na sebe nevidíme a vlastně motivace a chuť je kdesi v pozadí, ale my bychom rádi, ale... Vždyď se nám nakonec do ničeho nechce.
Spousta lidí je unavena z práce, a čas běží stále rychleji. I proto se nestíháme podílet na "rodinném" chodu tohoto webu. A noví uživatelé sem nepřicházejí s myšlenkou a energií, se kterou byl web zakládán. No a když jich je pak vetšina, nacházíme se v situaci, jako je tato.
A tak se ptáme: "Co s tím?" A chceme s tím ale opravdu něco dělat a co? Jsme jen nespokojeni, že tu není taková situace a rozpoložení, jako před dávným časem... Ale ze současného stavu se zpět nedostaneme, to už prostě nejde. Musíme najít jiný směr, takový, který povede ke spokojenosti. Takže buď vstanem a půjdem a budeme spokojeni, nebo zůstaneme sedět, ale budeme se muset uspokojit s tím, co máme. Takže jednoduše: Když budeme CHTÍT, tak s tím prostě hnem. No a když chtít nebudem....
Jinak chápu 509, že jen tak podotýkáš, jinak o co vlastně jde, žejo:)
Když chce JEDEN, dá to práci, ale cíle dosáhne. Zato když DESET dělá, že chce... Tak stojí stále na místě a kdo ví, jestli nesedí, či neleží...
Tak jen tak pár řádků ode mně, zvířátka. A přeji vám, aby jste se měla tak, aby jste byla spokojená;)
13.6.2008 15:35kann A opět klasika:) vkládání, komenty.. když otevřu zoo a vidím tam od jednoho vkladatele hned PĚT fotek, od druhého taky tak, tak pak už nemám ani chuť dál koukat, komentit nebo něco vložit, úplně mne to odrazuje od jakékoliv další činnosti. Myslím, že jedna fotka na osobu denně je dost. Bylo by možná rozumné to takto omezit, vím, že to bylo původně myšleno na vkládání cyklů a fotoserialů ale pro to se přeci dá vytvořit další chlíveček a možností vkládat více fotek.
Měsíční témata: není přece žádná motivace pro jejich účast, moc se tam na fotky nekouká, komenty u nich nejsou žádné, každý raději vloží do hlavní galerie, fotka je hned na očích. Kdyby se hned po skončení témata vyhodnotily tři nejlepší fotky a udělal se nějaký řebříček úspěšnosti platný pro celý rok, bylo by to asi zajímavější. Nemusejí být žádné ceny, fotíme přeci pro radost a né pro nějaké ceny. Na to je soutěží dost.
K NT jsem se už rozepsal ve středu na chatu.
To jen pár řádků ode mne, k ostatnímu zas příště. :)
13.6.2008 15:57shadow Myslím, že kann to trefil. Bohužel tu začíná nadvláda kvantity a to by nejspíš mělo být nějak pozměněno. Jak je věcí možná další debaty, ale faktem zůstává že odkladiště fotek se začíná plnit a některé pěkné kousky mezi nimi zapadnou. Zkusme vymyslet něco co zlepší tuhle situaci - omezit počet vkladů např. na 1 foto za 48 hodin aby si každý rozmyslel co vůbec hodlá vložit, popř. 2 fota za týden místo současných 5-ti, nevím popřemejšlejme nad tím.
Co se týče nočních témat a měsíčního, přikláněl bych se také k tomu co napsal kann - udělat jakýsi pomyslný žebříček s tím, že se vítěz může usmát do zrcadla atd. :)))))) ne vážně, jde o to přimět se k účasti třeba i tím, že vítěz bude moci vkládat foto v kratším termínu bude-li chtít nebo nevím co.
13.6.2008 16:35psisko Vkládání fotek po jedné denně bych nechal haf.Vkládání po pěti jako serial bych nechal .Jen změna pro neukázněné nebo ignoranty .Není to serial na sebe evidentně navazující haf? smazat celé.Oni by se naučili dodržovat pravidla.A když ne ,o nic bychom nepřišli .Opravdu je to odkladiště fotek lidí co nemají, a nejeví kapku zájmu o radu či koment.Možná slouží jen k tomu :"hele koukni já vystavuji na internetu a co tam mám fotek" haff chi co? nebo si někdo odkládá plívy,chi ,co kdyby. Doma se mu na hdd nevejdou, tak ať se stará někdo jiný ?.Nebo je to úmysl od všeliaké pakáže zahltit a zničit celkem slušnou pověst fotozoo ?"Jeho veličenstvo lid je holt velkej dobytek "Švejk citát ?
13.6.2008 16:57Solitary Myslím, haff, že admini i tak nestíhají co by chtěli, natož aby každý den prohlíželi a případně mazali vložené fotky... ;-)
13.6.2008 18:41psisko Naposled co jsem něco psal .V jednom kuse hledáte důvody, proč nepůjde to či ono .Nehledáte možnosti jak to provést aby to fungovalo .Nikdo se nezmiňoval o adminech to jsou jen tvé řeči solitary
13.6.2008 19:00cetlyk Nedělej dámu. Systém neumí sám vyhodnotit jestli pět fotek za sebou je série, nebo něco jiného. Musel by to někdo dělat ručně.
13.6.2008 19:11Solitary Mohlo bys navrhnout, jak to udělat, aniž by tomu někdo musel věnovat čas, bez práce? Docela by mě to zajímalo. A kdo má přístup do systému, když ne admini? A neurážej se, psisko, nemáš důvod. Jen je třeba věc promyslet ve všech souvislostech :)
13.6.2008 19:22shadow Opravdu je zbytečný se urážet, hádat a tak podobně. Je to prostý, pokud se ponechá možnost vkládání až 5-ti snímků najednou, bude se zneužívat tak jako dosud, protože admini to opravdu nebudou a nemůžou to pořád hlídat. Je tedy na nás jestli chceme tuhle možnost zachovávat nebo ne - já osobně za sebe říkám, že jsem ji dosud ani jednou nevyužil, tudíž bych se jí klidně vzdal. Ostatní samozřejmě mohou být jiného názoru. Možná by se o tom mohlo nechat hlasovat, ale myslím, že v první řadě by se k tomu měli vyjádřit právě admini, jak složitá by byla případná úprava popř. zrušení této možnosti vkládání. Pokud by to bylo hodně složité nemá smysl o tom uvažovat, ale zkusme potom vymyslet něco jiného.
13.6.2008 20:06psisko Nedělá pes dámu nezmiňoval se o adminech z toho důvodu, že nic není ještě domluvené vím, že konečná fáze se bez nich nemůže obejít .Nenapadlo mne že to budu muset vysvětovat.Ale jsem jen starej hloupej a nevzdělanej pes .Tak že mezi odborníky na výpočetní techniku se nehodlám míchat haf hwgh.
Reagoval jsem jen myslím slušně, a ze zájmu, na příspěvky shadow,kann,Marek Lukesle .Tak, že nevím proč, se to zvrtlo na re pes a ty zbytečné kecy okolo .
13.6.2008 20:17kann Ano, hlídat to a ručně mazat by bylo neúnosné ale jak už jsem tu psal, zavést zvláštní kolonku na cykly,asi tak stejným způsobem jako je např. zootema, v hlavní galerii se to neobjeví a vložit to do ní nepůjde.
Ještě k těm komentům. Každý komentuje ve svém volném čase a jeho jediná odměna za jeho čas a práci je to, že dostane sám komenty od ostatních. Takto by to mělo fungovat, jinak to ztrácí smysl. Dříve jsem taky komentoval kdeco a trávil tu denně několik hodin touto činností. Ale vidět pak u svých fotek mnoho náhledů a jenom dva tři komenty, tak to snad otráví každého...
O tom jak to tu vypadá mluví dost za sebe zde prováděné ankety, věnuje se jim tak odhadem dvacet lidí, na to že tu je asi tak třista registrovaných členů, je to opravdu málo. Je vidět, že ostatní nemají zájem o nic jiného než sem hodit co nejvíce fotek a dál už nic.
13.6.2008 20:29509 Ale mas pravdu... Furt len placu a hladaju dovody, preco nie..;))) Uz som to niekde pisal nedavno. To ma zabava viac, daleko viac ako galeria..;)))
14.6.2008 01:24Cába ....nevím, přijdou mi všechny tyto řeči nefér vůči adminům. Myslím, že i tak mají až dost práce s tímto webem a to že to děkají jen z dobré vůle, to je druhá věc. Proto si myslím, že se tu řeší víceméně hlouposti...přeci si to nenecháme pokazit tím, že někdo vloží 5 fotek za sebou, ne? Všechno je jen na nás...
14.6.2008 09:03kann Cába: a jsou to opravdu jen hlouposti ??
14.6.2008 09:52clown mno pokud ja si spravne vzpominam, byl pozadavek na vice fotek za sebou jeden z hlavnich :)
14.6.2008 14:54psisko ryba dělá pokus se seriálem ne?
14.6.2008 15:15fish jirko, jsou to opravdu vzasade hlouposti ;) vzhledem k tomu, ze tomu koho se to tyka jsou uplne ukradeny nase nazory na jeho fotky, nema smysl to moc resit. a omezovat sami sebe, kvuli tomu, ze nekdo vyuziva moznosti vkladani vic fotek jen proto, ze se ti jeho fotky nelibi, mi prijde uz tuplem nesmysl. nicmene to ukazalo, ze stavajici reseni vkladani vice fotek nebylo dotazeny do vsech detailu, takze odted mala zmena:
- zustava limit 5 fotek za 5 dni, v libovolnem casovem useku
- v danem useku muzu ted smazat a znovu nahrat pouze 2 fotky a pak mam do uplynuti limitu smulu
tudiz odpada stavajici stav, kdy slo nahrat jeden den 5 fotek, dalsi den vsechny smazat a znovu dat 5 fotek
mozna jsem behem upravy udelal nekde chybu, takze kdyz narazite na nejaky nestandartni chovani, dejte prosim vedet.
14.6.2008 19:13kann Hmm, tak se omlouvám za vstup do diskuse.
14.6.2008 20:47clown neomlouvej se :) porad pplati, ze Vase nazory jsou pro nas hybnym motorem, ne vzdy stihame reagovat tak rychle jak bychom prali (a Vy asi take :)) ale nazory uzivatek jsou to, co dela zoo zoem :) takze diky za ne :)
|
|